11 Ağustos 2014 Pazartesi

Bayes İstatistiği İle Kod Yazımı

Merhabalar...

Yapılması gerekenlerin listesi ve kaygısıyla bugünü erken saatlerde başlattık.


Grup halinde kod yazmanın zevkine eriştik. İlk başta istediğimiz sonuçları elde etmek için Bayes'i kullanmak ve kod yazmak zor geliyordu. Biyoinformatik grubumuz tabi ki bu işin de üstesinden geldi. Bugün yaptıklarımız; “ Biyoinformatik ortak blog yazılarımızı training dataları olarak adlandırdık. Blog yazılarındaki ortak kelimeleri ayırıp bir havuz oluşturduk. Test datası olarak adlandırdığımız ayrı bir blog yazısı geldiginde, ortak kelime havuzuna bu yeni yazıdaki ortak kelimeleri de ekledik.  Bulduğumuz ortak kelimeleri test datası olan yeni blog yazımızın tüm kelimelerinden çıkardık. Sonra kalan kelimeleri training datasını oluşturan blog yazılarıyla karşılaştırıp yeni blog yazısının hangi yazıya benzeyebileceğinin olasılığını Bayes istatistiğiyle hesaplayan kodu yazdık.”  Bunun üzerine bugün ugraşlar devam etti.
 



Genkök' te Eylül 1-3 tarihleri arasında International Symposium on "The Current Status and Future Prospective in Scientific Research" adllı sempozyum var. Davetiyeleri staj grubu olarak hazır hale getirdik. Gelmek isteyenleri bekleriz. :)

Sizlere "www.ted.com'den “bahsetmek istiyorum. İki yılda bir düzenlenen bir konferanstır. Konferansın varoluş amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır. Dikkatimi çeken  vidiolardan bahsetmek istiyorum.

Dan Gilbert, 'Gelecekteki ben' pisikolojisi “Hayatımızdaki tek değişmez şey degişimdir. “ cümlesi aslında herşeyi anlatıyor.

Alex wissner-Gross, “Zeka için yeni bir denklem " , “F = T ∇ Sτ” Zeka bir  F  kuvveti olup, etkisi gelecek hareket özgürlüğü sayısını yükseltmektedir. Etkisi, olası erişebilir gelecek çeşitliliği S olmak üzere, gelecek hareket özgürlügü miktarını en yüksege ulaştırmak veya seçenekleri açık tutmaktır. Kısacası zeka kısıtlamayı sevmez.

Colin camerer, “Nörobilim, oyun teorisi, maymun” başkalarının düşüncelerini tahmin etmekte ne kadar başarısız olduğumuzu aydınlatan bir araştırma gösteriyor. Ve şempanzelerin bu işte bizden daha iyi olabileceğini gösteren şaşırtıcı bir çalışma sunuyor.

Fabian oefner, “Psikedelik bilim” Ses dalgaları yardımıyla kristallerin fotograflaraını da içeren bir dizi psikedelik fotograf sergiliyor. Canlı gösterilerle manyetik bir sıvıyla boyayı karıştırdığınızda yada viskiyi ateşe verdiğinizde aslında neler olduğunu gösteriyor.
 

Yorgunluğun ardından oyun havaları çaldık oynadık. Akşam yemeğimizi Gen Kök'de yedik ve bittiğinde su savaşı yaptık. Parkta spor yaptık ve yukarı tekrar çıktık.

Bugün sabahlıyoruz gece uzun çılgınlar gibi çalışmaya devam...





Teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder