18 Ağustos'ta aramıza iki ekip üyesi daha katıldı: Hana ve Mehmet Akif. Artık standart hale gelen eğitim sürecinden onlar da geçmeye başladılar. Bildiğiniz gibi süreç Scratch'de önceden belirlenen oyunları yazarak başlıyor. Ardından Python kullanarak yine önceden tanımlanmış problemleri çözerek devam ediliyor.
Diğer ekip üyeleriyle ise Django'da web uygulaması geliştirme üzerinde çalışmaya devam ettik. Yine saatler boyunca hatalarla boğuştular, fakat sonunda bir şekilde bu hataların üstesinden gelerek aşama aşama çalışan uygulamalar ortaya koydular. D3'ü başarılı bir şekilde Tuna Projesi'ne entegre ettiğimizden de bahsetmemiz gerek. İlk aşamada, verilen bir gen üzerindeki bölgesel GC oranlarını bir grafikte gösterdik. Buna ek olarak aktivitelerimiz arasına Coursera'daki Machine Learning dersini de ekledik; dersleri birlikte takip ediyor ve konuları tartışarak ilerliyoruz.
Genom ve Kök Hücre Merkezi'nin hikayesini Uluslararası Proje Koordinatörü Donna Sue Özcan'dan dinledik. Göreceli olarak kısa bir sürede bu denli güzel planlanmış bir projenin nasıl hayata geçirildiğini merakla takip ettik.
Bu haftanın oyunu tavlaydı :) Her bir ekip üyesinin diğer ekip üyeleriyle birer maç yaptığı turnuvanın sonuçlarını görselleştirme görevini Hana'ya verdik, onun için de güzel bir görüntüleme çalışması oldu.
Bu haftanın filmi Türkçe'ye Can Dostum olarak çevrilen Good Will Hunting oldu. Zihinlerimizde birçok çağrışıma neden olduğunu rahatlıkta ifade edebilirim.
Gerçekleştiğimiz çalışmaların yanısıra, bir önceki hafta yaşadığımız gereksiz olay üzerine öne aldığımız kitap hazırlığına ağırlık verdik. Biyoinformatiğe ilgi duyan herkesin faydalanacağı bir kitap olması için bazı eklemeler ve düzenlemeler planlıyoruz. Detaylarını ilerleyen zamanlarda paylaşıyor olacağız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder